Labels

27 марта 2013 г.

СП: Первый разворот альбома

Как я уже писала - на нашем местном форуме вовсю кипит работа над созданием фотоальбома )) Сегодня покажу МК по созданию первого разворота, может кому будет полезен )) Да простят меня русскоязычные мои читатели, но переводить с украинского совсем нет времени )) Но думаю по фото все будет понятно )
Отже, з усієї тієї краси, що ми накупили, беремо 2 листа акварельного паперу та 2 листа скрап-паперу. Старайтеся обрати так, щоб листи гармоніювали між собою.
Різати почнемо з акварельного паперу. Акуратно відрізуємо зайве так, щоб залишились листи розміром 20,5см х 29,5 см. Обрізається зовсім трошки, але коли ми будемо приклеювати сторінки до основи - цей білий ободок буде дуже гарно дивитися.
Займемося скрап-папером. На самому початку хочу звернути увагу на наступне: якщо у вас немає швейної машинки, то можливо варто робити фон сторінки з суцільного листа паперу 20х29см, не розрізаючи його, бо приклеєні кусочки можуть негарно стикуватися і фон буде неакуратним. Якщо ви вирішили не різати скрап папір на клаптики, то вирізавши лист 20х29см, одразу переходьте до пунктів з розкладками.
Якщо ви маєте швейну машинку і бажаєте створити фон такий, як у мене, то робимо наступні кроки. Від листа 30х30см відрізуємо смужку висотою 20см. Так робимо з обидвома листами.
Смужки по 10см відкладаємо до етапу прикрас та до створення останнього розвороту (хто був з нами в Цукерні - той вже знає що ми будемо робити зі смужками).
Папір, що залишився (той, що висотою 20см) ми розрізаємо по довжині на кусочки шириною 20см та 9см. Залишаться такі тоненькі смужки, які також поки що не викидайте. Повірте, у світі скрапу використати можна все ))
Таким чином, ми маємо 2 відрізка розміром 20х20см і 2 відрізка розміром 9х20см. Саме вони й стануть фоном нашої сторінки.
Тепер ми будемо пришивати (або приклеювати) скрап-папір до акварельного листа. Якщо будете пришивати, то можна просто капнути клею або використати клаптик двостороннього скотчу, щоб скрап-папір не зсунувся під час прошивання. Зафіксували і прошиваємо на машинці.
По периметру я завжди прошиваю прямою строчкою, а місце з"єднання двох клаптиків скрап-паперу - зигзагомц. Ось такі сторіночки в мене вийшли:
Розкладаємо на кожну сторінку відібрані фото. На перший розворот я вирішила показати вам розкладки на 3 фото, тож нам потрібні 6 фото. Перша сторінка в мене буде присвячена нареченій, а друга - нареченому.
Другу сторінку відкладаємо і починаємо робити нашу першу розкладку. Для цього нам буде потрібний акварельний папір (якщо у вас є великі запаси скрап-паперу, то можна розкладки також робити з нього).
Перша розкладка буде в мене вертикальна (якщо у вас фотки горизонтальні - шукайте нижче мою другу сторінку). З акварельного паперу вирізаємо два клаптики наступних розмірів: 10,8см х 15,8см та 13см х 15,8см (не дивлячись на те, що стандартний розмір фото рахується 10х15см, але насправді їх друкують 10,2смх15,2см).
В мене є спеціальний дирокол для кутиків під фото, але й без нього все буде гарно виглядати ). Отже, вирізали наші розкладки та приклали фото на примірку - потрібно, щоб навколо фото був гарний білий ободок.
Клаптик розміром 13см х 15,8см необхідно зігнути таким чином, щоб одна частина була чітко під фото, а друга нам буде потрібна для кріплення (на фото видно):
Тобто розкладка буде приблизно виглядати так у розгорнутому вигляді (одне фото буде видимим одразу при відкритті сторінки, а дві решта після розкриття розкладки):
Тепер пришиваємо (або приклеюємо) те фото, яке буде видимим одразу при відкритті сторінки, на той клаптик акварельного паперу, який ми згинали (який має розмір 13см х 15,8см).
Перед тим, як клеїти друге фото, я прикрасила штампом акварельний папір - гілочки будуть виступати з-під фото. До речі на фото нижче видно, які негарні стежки на звороті паперу.
А друге фото приклеюємо (тут клеїмо всі - пришивати не можна, бо ми прошиємо перше фото). І пришиваємо (або приклеюємо) цю сторінку до основи сторінки за той клаптик, що ми зігнули (тут варто прошити зигзагом):
Пришиваємо (або приклеюємо) третє фото до клаптика акварельного паперу (той, що розміром 10,8см х 15,8см):
І приміряємо третє фото під першою сторінкою розкладки. Мені захотілося, щоб нижнє фото виглядало:
Приміряли, закріпили клеєм або двостороннім скотчем, щоб фото не сунулось і пришиваємо до основи сторінки (у мене вийшла подвійна строчка - перша це коли пришивала фото до акварельного паперу, а друга це коли акварельний папір пришивала до основи):
Пришиваю акварельний папір завжди по всьому периметру.
Ось так виглядає моя розкладка у розгорнутому вигляді:
От і все - розкладка готова )) Я дуже сподіваюсь, що я все зрозуміло написала і у вас все вийшло ) Тепер треба закріпити розкладку. Для першого разу я вирішила показати самий легкий метод кріплення - на шнурочках. Отже, відрізуємо 2 відрізи шнурочків (або стрічок, або різних шнурочків - питання смаку) по 45см. Не розрізаючи приклеюю кінчики по двом сторонам розкладки спочатку на силікон, а потім для краси прошиваю:
Після того, як ми закріпили шнурочки з обидвох сторін, натягуємо їх та перерізуємо чітко по середині:
На кінчиках я зав'язала вузлики:
Зав'язуємо гарно шнурочки і наша розкладка ніколи не відкриється при перевертанні сторінки:
Ну а далі вже питання прикрас. Я прикрасила клаптиками скрап-паперу, які обробила бордюрним дироколом, а між ними зашила пір"ячка (продаються в АртХатці):
Вважаю машинну строчку - однією з прикрас, тому в мене її завжди багато:
Також я пришила чотирьохярусний метелик та невеличкий стікер для написання скоріше всього дати нашого вінчання:
Потім додала брадс і пришила слово "Наречена" англійськими буквами (віднині маю такий ніж для вирізання, тож можу тепер "писати" любі слова та фрази):
Метелика прикрасила напівперлинкою та стразіком:
Також прикрасила ще однією вирубкою - бульками (місяця три мріяла цими ножами):
Всі бульки в мене не помістилися, тож ручки мої створили таку абстракцію:
Та прикрасила весь той кут рідким жемчугом:
Ось така сторінка нареченої в мене вийшла ))
Приступимо до нареченого ) Тут буде горизонтальна розкладка з двома сторінками, що відкриваються. Скажу чесно, що робила це вперше і трохи попсувала акварельного паперу )) Але у вас все вийде з першого разу, бо у вас є я!!
Отже, з акварельного паперу вирізаємо клаптики наступних розмірів: 10,8см х 15,8см; 13см х 15,8см та 10,8см х 18см. Клаптики, які більші за розмір фото - згинаємо до розмірів 10,8см х 15,8см. І всі три фото можемо сміливо пришивати:
Тепер пришиваємо (або приклеюємо) саму першу сторінку (в неї клаптик, за який пришиваємо - по довшій стороні фото):
Потім пришиваємо другу сторінку (в неї клаптик, за який пришиваємо - по короткій стороні фото). Але перед тим добре приміряємо де саме маємо пришити:
І зверху пришиваємо (або приклеюємо) третю сторінку. Мені чомусь захотілося, щоб половинка строчки зигзагом була видна:
Для того, щоб закрити зворотні шви - я обклеїла сторіночки тисненим папером:
Кріплення зробила таке саме на шнурочках:
Взагалі я завжди стараюсь зробити так, щоб сторінки між собою перекликалися. Тобто вони можуть мати різні розкладушки, різні кольорові акценти, але схожість має прослідковуватись - тоді розворот дивиться особливо гармонійно. Тому прикраси у мене на другій сторінці ідентичні:
І також прикрасила рідким жемчугом:
Ось така друга сторінка:

10 комментариев:

  1. Дуже класно!Просто немає слів!
    А одне питання-не зрозуміла, як ти потім скріпляєш 2 і 3 сторінку: ти їх одразу пришиваєш чи потім приклеюєш(питаю, бо шов із зворотньої сторони виходить не дуже акуратно)

    ОтветитьУдалить
  2. Лідочка, дякую )) а про це ми будемо говорити тоді, коли будуть готові всі сторінки ))

    ОтветитьУдалить
  3. Очень красиво, воздушно и нежно) МК полезный и доступный) Жаль только, что машинки у меня нет( А на маминой только один вид строчки(((
    Но в будущем, надеюсь, это исправится))

    ОтветитьУдалить
  4. Страничка обалденная! Столько труда и тепла в нее вложено. Очень впечатлило!

    ОтветитьУдалить
  5. Валюшка яка ж ти трудяга!!!! так усе акуратно і доступно, розворот із фотками нареченого на 5++++ чи по сучасному на 12++++!!! дякую, що даєш можливість вчитись із тобою!!! п.с. а то на мамка інфо не видно фоток і не все ясно))) я все ще чекаю свій папір, попробую вас догнати....

    ОтветитьУдалить
  6. Надюш, дякую )) доганяй )) а на мамці треба бути зареєстрованим, щоб бачити посилання та фото.

    ОтветитьУдалить
  7. Валюша, я тут пару вопросиков тебе решила задать) Присоединяйся:
    http://vdohnovenieviktoria.blogspot.com/2013/03/3.html

    ОтветитьУдалить
  8. Кстати, обложечки получила) Спасибо огромное! Все очень понравилось)

    ОтветитьУдалить
  9. Вика, рада что все понравилось ) спасибо за вопросы!

    ОтветитьУдалить

 

Группа вКонтакте

Постоянные читатели

Facebook

Статистика